VARNING _ MYCKET TEXT

just nu sitter jag och lyssnar på älskade, ärade colplay medan en blandning av melankoli och vemod ruvar i bröstet.
Jag har nyss läst ut kulttegelstenen "Borta med vinden" av Margareth Mitchell. Den är pinsamt nog anledningen till mitt tillstånd just nu. Böcker, eller rättare sagt, böcker som jag tyckt är bra, får lätt den effekten på mig. Dom släpper som inte taget om en. Det är fint att få leva sig in i någon annan värld på det sättet och liksom svepas med och få måla upp sin alldeles egna bilder till historien i huvudet. Jag lärde mig faktiskt jäkligt mycket tack vare denna bok om amerikanska imbördeskriget samtidigt som jag på något sätt drogs med i handligen, utan att ha tråkigt. OCH JA, jag till och med grät. Jag vet att jag är en tönt, men det kan inte hjälpas. Mitt självförakt ligger på ungefär 70% nu, för att jag släppte till (och bölade i bilen på väg hem från stugan till den sjukt blödiga, men ack så medryckande historien och hur allt slutade och hur nedrig och allmänt självisk Scarlett var, även om hon åstakom väldigt många beundransvärda saker på grund av hennes själviskhet, envishet och, blä, vad klyschigt, mod).
Dock var det jobbigt  att behöva uppleva all den där rasistiska, trångsynta synen på människorna som skildras i boken, för att spegla hur samhället såg ut kring 1860-talet. Men på sätt fick jag också insyn på hur man uppfattade och till och med värderade människor från olika samhällsskikt ur en allmän aristokratisk synvinkel på den tiden. och jag kan bara säga USCH - det finns mer att säga om boken men det orkar jag inte för ingen orkar ens läsa såhär mycket text men det bryr jag mig så värst mycket om inte om.

så jävla tråkigt att vara så trångsynt, tänk bara på så mycket men går miste om här livet på grund av fördomar mot andra människor (dock kan det ju vara bra med lite sunt förnuft istället..). jag kan inte själv påpeka att jag är ett helgon, nej, jag ska försöka att bättra mig och inte döma de jag möter och tänka på att det finns så otroligt mycket mer i en människa än det man bara får skymta i vardagens hets och måsten.
jag borde sätta igång nu
fast egentligen vill jag bara sova, just nu...

Så lätt människors kinder blir heta
De döma snabbt, fastän de litet veta

-
Sven-Erik Sköld

vi ses, peace out.


frihet vs fängelse



BARA SÅ ATT NI VET


idag, 30 juli fyller min käraste, oslagbara vän stina 15 år. tills vidare får du nöja dig med ett fett grattis! :)

HOME SWEET HOME

nu är jag ÄNTLIGEN HEMMA igen. nåja, inte för att det var så pjåkigt där borta i umeå. jag älskar den staden, det finns mer folk där, det är mer liv i den staden än lilla döda skell, haha och såklart lite roligare affärer och fik  och sånt. Inget går heller upp mot stillheten som infinner sig när jag får ligga vid sjön ute i stugan och ser solen leka katt med vågorna eller  när den lilla glödande bollen låter sig speglas i vattnet stilla som i glas, vid solnedgången. nej, jag gillar't men utan roligare sällskap än mina stackars föräldrar, är det lätt att det känns lite dött, väldigt dött efter ett tag. NU är jag verkligen hemma. Det känns skönt att ha möjligheten att träffa gamla och kära vänner igen, hur man vill, utan krångel.

BTW! i min drömvärld är jag antagen på musiklinjen i umeå vid den här tidpunkten nästa år, om du vill veta... :)

imorgon bär det av till vitbergsbadet med diverse konfafolks som dargit ihop nåt slags knytkalas och det känns riktigt angenämt trevligt att få träffa mina vänner och om natten partners in crime, från björkgården 1 igen för det var ett tag sen!
RING OM DU VILL HITTA PÅ NÅT(EN SÄRSKILD VINK TILL MATILDA OM DU TEX SKULLE VILJA HA IGEN DIN MOBIL!)
vi ses

I DON'T NOW WHAT U'RE LOOKING FOR, BUT IT'S A WASTE OF TIME




OHNO

Imorgon bär det av till stugan igen. Där kommer jag att leva så gott som i exil från sådana saker som kompisar som finns här i skeå, dator, TV 3 och en fungerande dusch. nej, det känns inte så lockande då jag helst av allt vill njuta av livet och hänga lite med kompisar jag knappt träffat i i sommar, kompisar som finns här. jaao, jag kan knappt förstå att jag uttrycker denna önskan om att få stanna i skellhell, men så är det.
men innan solen har hunnit gå ner och upp igen och jag är på väg mot ett (som det känns just nu) bedrövande öde så ska jag träffa Tanya. DET blir bra!

FESTIVALOBERTO

just nu sitter jag och fnissar och förundras och huttrar av välbehag om vartannat. Anledningen - jag kollar på bilder från i helgen, en saling blandning av bra artister, trevligt folk och andra peeps jag knappt känner.
Här är helgen i stora drag;



MISS LI



och en liten del hennes störtsköna band

stina, josefine, siri, josefin och mimmi

langos in the middle of the night

DAG TVÅ

SÄLTEATER (hjärta)

BOB

FLORENCE VAR BÄST, dock fast jag endast haft möjligheten att lyssna på pokerkvälldängan innan
 
under och innan florence

Mer florence

gick till campingen med dessa två+clara och stina och träffade "Henriic"
VERONICA

MOTOBOY

lisa, rebecka å felix -jag satt på någons filt med lite konfavänner och andra personer, som verkade trevliga

TOTALT JÄVLA MÖRKER





TOTALT JÄVLA GALET (jag tror han headbangar...)

nicklas övertalade mig om att jag skulle lyssna på "The Spacious Mind". Det var lite som att flyta omkring i en bubbla med vatten tillsammans med en massa mördardelfiner, ute i yttre rymden.. eller nåt, du fattar grejen

sen hoppade jag och mimmi å några andra i partytältet aka klubb ABF, träffade tom och jerry eller nåt.
Sen kom pappataxin och jag och mimmi åkte hem
+ en massa annat

YEAHYEAHYEAH

trästocks... hjärta hjärta hjärta
jag har hoppat som en galning. Miss Li var störtskönt, amber oak, mums, partytält ovh dunkadunk, lite hårdrock och langos sådär. "oh boy, you make me feel like, oh boy...."

JUST NU


gör jag inte så mkt alls, så jag passar på att berätta för världen att denna, rara flicka är MYCKET saknad.
Men för tillfället så befinner hon sig i Brighton, probably having the time of her life.
SO, jag tar mig samman och är lycklig för hennes skull (och hoppas att hon har en massa roligt att berätta om när hon kommer hem)!
tjingtjong sommar batong

LITE AV DENNA VECKA




mysig strand med pappa, syster och syskonbarn man inte träffar så ofta


Cirkus Wictoria med hela klungan


onsdagskvällen med the gaang från björkgården


och så såklart lite av stadsfesten


efterlängtat möte

UTMANINGEN

Detta blev mitt tidsfördriv strax efter vi kommit hem från stugan;

själva brädan och en cykelhjälm - säkerheten först, speciellt om man råkar heta Lovisa Gustavsson


en enkel men väldigt tydlig illustration av vad som hände och har jag kände/tänkte just i det ögonblicket

FÖRÖVRIGT!
JAG HAR ÅKT NERFÖR MINA TVÅ FÖRSTA "BACKAR" IDAG, I'M A FUCKING HERO!


ULL



I veckan har jag lagt pussel med Tanya. Några bitar saknades men det var lika fint ändå! : )

UTANFÖR MURARNA



elsa, sofia, felix.
detta var kvällens rara sällskap. Vi mötte upp varandra vid ett nästan ödelagt Edda där vi bestämde oss för att ta en nykter, försynt och gratis del av det beryktade Stadsfesten. En trekvart senare satt vi på södra sidan av älven med diverse gosaker som fick fungera som picknickmat. Vi skålade för alkoholfri, smakrik pärondricka med salems sköra, dock lite difusa stämma i bakgrunden. Kallt men rätt mysigt, även om jag gärna skulle stått och headbangat framför scenen. Du vet, känslan av att få armbåga sig fram till gunget närmast scen, den har jag ännu inte fått. Men nu blev det inte så, till följd av brist på pengar och dålig timing då det bär av tills stugan imorgon över dagen för min del.
Ett viktigt faktum som gör mig ännu besviknare på mina föräldrars att åka beslut just imorgon är att Landskyrkans klockor imorgon kommer att ringa för Simon och Elin. Jag skulle väldigt gärna vara där på vigseln men så blir det visst inte heller..
Över till andra roliga saker som förgyllt min dag; Josefine som höll min hand medan jag, hör och häpna;
FICK EN SKEJTBOARD! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
typ som en försenad liten present till konfan och kanske lite för mammas dåliga samvete då fucked up planering ledde till att jag blev nekad att gå på Stadsfesten. Den, kära och efterlängta brädan, var på rea och jag tänkte, nu eller aldrig. Det blev nu och imorgon, i stugan, tänker jag ta jungfrufärden. Kära läsare, knäpp era händer och be. Hårt, länge och väl. Från en sak till en annan,
NU SKA JAG SOVA,
GONATT

RSS 2.0